För att göra en bruschetta behöver du framförallt ett gott äkta italienskt bondbröd som du skär i ca 2 centimeters tjocka skivor och grilla dem i ugn eller allra helst på utegrill tills de fått en knaprig yta.
Därefter gnuggar man helt enkelt en vitlöksklyfta mot det rostade varma brödet, ringlar lite extra lyxig jungfruolivolja över och sist några saltkorn. Enklare än så kan det inte bli.
Gillar man tomater kan man skära dem i små bitar och blanda med olivolja, lite salt och färsk basilika - om man tycker om kan man absolut tillsätta lite finhackad rödlök för extra smak - låta ingredienserna ligga och safta till sig lite innan man lägger ett par skedar av tomathacket på det nygrillade brödet - supergott.
En annan av våra favorit-bruschettor är med en skiva tunt skuren Lardo di Colonnata. Lardo är i princip fläsket utan köttet alltså bara den vita delen. Det är en ursprungsbeskyddad charkprodukt IGP- indicazione geografica protetta (vi berättar mer om ursprungsbeteckningar lite senare).
Lardokryddas och lagras mellan stora marmorplattor i 6-10 månader och den används såväl både inom det gamla som det nya italienska köket - idag används den till och med som smakförhöjare i olika laxrätter - en helt fantastiskt produkt!
Nästan alla typer av röror fungerar på bruschettan och alla Genuinos grönsaksröror såsom våra crème på vitlöksblomma, paprika eller tryffel passar därför utmärkt - testa våra kryddblandningar till den klassiska bruschettan med gnuggad vitlöksklyfta och jungfruolivolja, superenkelt och otroligt gott. Experimentera fram favoriten själv men hoppa inte över de enkla recepten.
