En liten utflykt till vår nya ekologiska pasta-producent

Som ni alla vet är alla Genuinos producenter småskaliga och genuina i sin tillverkning. 
Idag var vi och besökt en nykommen vän bland våra producenter Claudio med sin biologiska tillverkning FornoVecchino i Viterbo..

.. Små producenter som Claudio bor och arbetar nästan alltid ute på den fina italienska landsbygden.. 
Dit GoogleMaps ännu inte varit, så vi hamnade lite fel först .. 


Men efter några om och men så kom vi äntligen fram och sitter ni i bilen tillbaka till Rom med massa härliga nya produkter som Dinkelpasta, pasta på durumvete och fullkornsdinkel!
Inte bara att alla produkterna är biologiskt certifierade, alla ingredienser och tillverkning sker på Claudios egen gård där varje produkt kontrollerad för hand.
Inom kort kommer dessa produkter finnas tillgängliga på vår webshop www.genuino.se - håll utkik! 





- Maya & Eva, med fötterna i Rom

Färska fikon med fin lufttorkad skinka på romersk vit pizza

Högsäsongen för färska fikon är här!


Nu är det dags för den romerska traditionen att äta färska fikon med italiensk fin lufttorkad skinka med vit pizza - hur underbart gott som helst!



Den vita pizzan är gjord på romerskt vis i en långpanna och är en aningen högre men luftig så att man ska kunna dela den på mitten. För att göra den extra god med knaprig yta används riktigt med jungfruolivolja och en fint lager med havssalt ovanpå!

Dela pizzan på mitten, bred över de solmogna fikonen på botten och lägg ett härligt lager med fin lufttorkad skinka över, lägg på toppen med det härliga havssaltet och NJUT! 

 

Sälta & sötma i en underbar harmoni!
En klar favorit bland romarnas påhittiga matkultur <3